historiek 1985

Het bedrag van het lidgeld was vanaf het ontstaan ongewijzigd gebleven op 100 frank. Vanaf 1985 wordt het opgetrokken naar 150 frank, maar als tegenprestatie levert Radio Mol voortaan een waarachtig ledenblad af. Het nieuwe product krijgt de naam “Close-up” en samenstelling en lay-out worden verzorgd door de eigen medewerkers.

minister Akkermans

Op de opening van de Handelsbeurs in het Technisch Instituut Sint-Paulus nodigde de Molse middenstand minister Akkermans uit. Hij werd door Jan Mermans aan de tand gevoeld, terwijl andere leden van Radio Mol belangstellend toekijken. U ziet o.a. Filip Bomberna, Ivo Van Roey en Patrick Maes.

In de loop van het jaar laat Radio Mol een volledig nieuwe antenne mét antennemast installeren. Deze investering kost handenvol geld maar zorgt uiteraard ook voor een betere ontvangst bij de luisteraars thuis.

Er is ook slecht nieuws in 1985: 9 juni wordt voor een eerste, en op 15 september voor een tweede keer de zendinstallatie gestolen. Radio Mol verdwijnt twee keer voor erg korte tijd uit de lucht. Het ongemak kan gelukkig snel hersteld worden, uiteraard na het betalen van een zware rekening. De daders worden nooit gevonden.

Nog een andere dreiging krijgt intussen vaste vorm. De hardnekkige geruchten dat de lokale radio’s voortaan auteursrechten moeten betalen, worden werkelijkheid. Vanaf nu vallen er regelmatig rekeningen in de bus van het welbekende “SABAM”. De te betalen aanslagen lopen aardig op.

In het najaar organiseert Radio Mol voor de tweede keer een Country & Westernfestival. Gesterkt door het succes van de eerste editie wordt er met hoge verwachtingen naar deze activiteit toegeleefd. Helaas slaat het feest dit keer niet aan. Ondanks de aanwezigheid van de gekende “Major Dundee Band” blijft het publiek weg en sterft het festival een stille dood.

Toch is er ook prettig nieuws in dit woelige jaar. Voor het eerst in de geschiedenis van de radio wordt een groots medewerkersfeest georganiseerd. De opkomst is bemoedigend groot en de sfeer niet kapot te krijgen. Het is duidelijk dat Radio Mol nog bruist van energie!

< ga naar 1984 overzicht ga naar 1986 >