historiek 1986

gehuchtenkwis

Radio Mol organiseert voor de eerste maal een zeer geslaagde editie van de gehuchtenkwis. Maar liefst 8 Molse gehuchten nemen deel aan dit evenement.

1986 is het eerste echt feestelijke jaar voor de vzw Radio Mol: de vereniging bestaat immers 5 jaar en dat zal iedereen geweten hebben! Er worden een aantal feestelijkheden en evenementen georganiseerd en niet van de minste. De inwoners van Mol worden zoveel mogelijk betrokken bij het gebeuren. Dat resulteert uiteindelijk in een prachtig geslaagde gehuchtenquiz waaraan acht van de 11 Molse gehuchten deelnemen. ‘s Avonds sluit een groot en druk bezocht avondfeest met verschillende muzikale gasten de viering af.

Omdat Radio Mol altijd geopteerd heeft voor een nauw contact met de luisteraar, worden er nog nieuwe initiatieven ontwikkeld om aan klantenbinding te doen. Zo worden voor de eerste keer de zogenaamde stranddagen georganiseerd. Dit evenement begint op kousenvoeten met enkele bekende vedetten aangevuld met minder bekende artiesten die als playbackers hun “ding” komen doen. De uitzendingen zijn nochtans een schot in de roos en zowel op het Zilvermeer als aan het openluchtzwembad “Den Uyt” zijn de talrijk opgekomen toeschouwers zichtbaar tevreden.

In het midden van het jaar bevestigt Radio Mol nog op een andere manier zijn aanwezigheid in de regio. Er verschijnt een mooi en opvallend gekleurd bestelwagentje in de straten, type 2PK, dat bij menig voorbijganger de aandacht trekt. “De geit” zal ettelijke jaren haar dienst bewijzen bij de logistieke steun van tal van onze activiteiten.

Op 20 juli zorgt Radio Mol voor een echte primeur in het lokale radiowereldje. Omstreeks het middaguur pakt ons radiostation uit met een programma waarin de bekende Molse cineasten Frans Verhoeven en Gaston Craps rechtstreeks een reisverhaal brengen vanuit Taipeh in Taiwan. Het interview wordt rechtstreeks doorgestraald via satelliet met de gewaardeerde hulp van Radio Taiwan.

Door het nakende faillissement van het Racket Center wordt het even warm onder de voeten van onze vereniging want de huisvesting dreigt weg te vallen. Gelukkig wordt er tijdig een overnemer gevonden en van dan af woont Radio Mol in “De Noordhoek”.

< ga naar 1985 overzicht ga naar 1987 >