historiek 1987

In de loop van februari krijgt Radio Mol wel heel droevig nieuws te verwerken als vernomen wordt dat Marleen Smolders, vrouwelijke medewerkster van het eerste uur, op 28-jarige leeftijd is overleden. De heldere stem die talloze berichten met lokale informatie las, zwijgt voor altijd. Radio Mol werd er heel stil van.

Radio Mol is andermaal te gast op de Molse Handelsbeurs. Het is opvallend hoe intussen min of meer bekende personaliteiten het belang van lokale radio hebben ingezien en dan ook gemakkelijk te strikken zijn voor een interview. Radio Mol brengt er dan ook een hele reeks voor de microfoon.

nieuwe accomodatie openluchtzwembad

Op de opening van de nieuwe accomodatie rond het openluchtzwembad sprak Jan Mermans met toemalige Rode Duivels Nico Claessen, Patrick Vervoort en Lei Clijsters(+).

De stranddagen die Radio Mol opnieuw organiseert, zijn steeds beter onderbouwd en trekken meer en meer toeschouwers. Het worden stilaan echte attracties.

De aanwezigheid van Radio Mol op de braderij krijgt een wrange nasmaak. Een gedeelte van de zendapparatuur die gebruikt wordt om de verbinding met de studio te maken, wordt in beslag genomen door de diensten van wat toen nog de RTT heette. Die interventie komt er na een klacht, waarbij met quasi zekerheid wordt gewezen in de richting van een concurrerend radiostation uit Mol.

Het jaar wordt opnieuw afgesloten met een culturele productie. Radio Mol organiseert op 23 december een kleinkunstavond met Miel Cools, Ed Kooyman en Herman van Haeren.

< ga naar 1986 overzicht ga naar 1988 >