historiek 1998

night of the oldies

Met de Night of the Oldies gaat Radio Mol dit jaar weer de boer op. Er wordt een heuse retrofuif georganiseerd en het geheel is live te beluisteren op FM 104.1. Het wordt een bijzonder sfeervolle avond.

Dit jaar viert Radio Mol zijn 18-jarig bestaan en wordt het voor stichtervoorzitter Fons Zwinnen tijd om de meerderjarige los te laten en terug te treden. Frank Hus heeft zich binnen de Raad van Beheer kandidaat gesteld om het voorzitterschap over te nemen en de beheerraad geeft Frank het volle vertrouwen.

Tip30-presentatrice Caren Meynen wint de talentenwedstrijd georganiseerd door VRT-Radio Donna. Trotse leermeester Radio Mol deelt mee in de enorme mediabelangstelling, en voelt zich gesterkt in het principe: we moeten de jeugd kansen geven!

De wetgever heeft intussen ingezien dat de lokale radio's het financieel moeilijk hebben en laat daarom onder bepaalde voorwaarden samenwerkingsverbanden toe. Ook Radio Mol start gesprekken met andere zenders om tot een samenwerking te komen. De besprekingen leveren echter weinig op en Radio Mol zet zijn individuele en onafhankelijke tocht ongestoord verder.

< ga naar 1997 overzicht ga naar 1999 >