historiek 2002

stranddag op de keiheuvel

Door omstandigheden kon in 2002 (voor het eerst in 18 jaar!) Radio Mol niet terecht op het Provinciaal Domein Zilvermeer voor het organiseren van de Stranddag. Daarom stond op zondag 11 augustus de Keiheuvel in Balen op zijn kop. Met meer dan 1000 bezoekers was deze eerste Stranddag een onverhoopt succes.

Met de toekenning van de 3 nationale radiofrequenties is het radiolandschap volledig hertekend. Ondanks deze wijziging in radioland, wist Radio Mol zijn plaats te behouden en zelfs te versterken als lokaal onafhankelijk radiostation. 

In de loop van het jaar wordt beslist om de samenwerking in het kader van "Ronduit Radio" voorlopig op een lager pitje te zetten. Door persoonlijke problemen in het bestuur bij LRG en technische vraagstukken kwam het nooit tot een volwaardige fusie. Tot op de dag van vandaag zal Radio Mol zelfstandig radio blijven maken.

Vanaf de zomer heeft Radio Mol haar eigen domeinnaam: http://www.radiomol.be/. Het officiële e-mailadres is nu info@radiomol.be.

In het najaar worden plannen gesmeed om de hoofdstudio, Studio 1, volledig te vernieuwen. De studio wordt na bijna 20 jaar trouwe dienst volledig afgebroken. Daarnaast bleek ook een studio-automatisering een onmisbaar instrument om de leemtes in de programmatie op te vullen. Daarom werd Carmen aangekocht. Na verschillende testmaanden werd de software, samen met de vernieuwde Studio 1, op het einde van het jaar in dienst genomen.

< ga naar 2001 overzicht ga naar 2003 >