historiek 2004

2004 begint andermaal met erg droevig nieuws: onze erg gewaardeerde medewerker Luc Cools overlijdt op 54-jarige leeftijd. Luc was jarenlang de vaste stem van het populaire programma Sport op Zondag.

Radio Mol krijgt in 2004 ook een nieuwe vergunning voor de komende negen jaar. Vanaf donderdag 27 mei verlaten we de getrouwe 104.1 FM en zenden we uit vanop onze nieuwe frequentie 105.2 FM. 

Het vertrouwde Radio Mol-logo maakt plaats voor een moderner ontwerp in frisse, zomerse kleuren, eigen aan de Gemeente Mol. Een nieuwe website krijgt niet enkel een hedendaagse, overzichtelijke lay-out, het adres http://www.radiomol.be/ wordt ook uitgebreid en interactief gemaakt.

Je vindt er, naast informatie over Radio Mol, aankondigingen en activiteiten, die verenigingen en organisaties zelf kunnen ingeven op de website. Deze kunnen te allen tijde door de Radio Mol-medewerkers geconsulteerd en uitgezonden worden. De weg naar lokale berichtgeving kan niet korter. Het aanbod aan onderwerpen wordt vermenigvuldigd, hitlijsten kunnen worden geraadpleegd, playlists worden toegevoegd…

Op 13 juni kiest België voor Vlaanderen en Europa. Een week na het kopstukkendebat wordt de traditie van welonderbouwde en hoogstaande regionale verslaggeving hooggehouden in een 5-uur durend verkiezingsprogramma. Naast live-interviews met vooraanstaande Molse en Kempense politici worden resultaten in real-time aan de luisteraar doorgegeven, exit-poll, analyses en commentaren incluis.

Pennenzakkenrock is aan zijn 10de editie toe. Op dinsdag 29 juni programmeert Radio Mol vanaf 07u tot 16u een speciaal programma rond dit unieke festival op het Provinciaal Domein Zilvermeer. Naast rechtstreekse flitsen worden tevens een paar acts op het hoofdpodium live in uitzending gebracht. Radio Mol slaat bij deze een nieuwe weg van lokale live-berichtgeving in.

Ook in 2004 ontbreekt een bezoek aan de Molse stranden niet. Net zoals vorige jaren komen vele bekende en minder bekende Vlaamse artiesten langs tijdens deze met zon overgoten stranddagen. Op 25 juli kampeert Radio Mol op het Zilverstrand, het natuur -en recreatiecentrum Keiheuvel komt dan weer op 8 augustus aan bod. De succesvolle testen met de voor België vrij unieke 'Telos Zephyr X-port' tijdens Pennenzakkenrock resulteren in een digitaal perfecte uitzending op locatie. Opnieuw zijn de stranddagen op locatie een voltreffer met een in real-time vervolg op de inmiddels vertrouwde 105.2 FM.

Een week na de tweede stranddag steekt Radio Mol de straat over voor een klassieker: de internationale motorcross van de Keiheuvel. Deze motorcross live op antenne brengen is een geesteskind van Luc Cools. Deze waardevolle collega en medewerker van het eerste uur is spijtig genoeg van ons heengegaan op 3 februari. 'Zijn' Sport op Zondag is nog steeds een van de langst lopende kwaliteitsprogramma's die Radio Mol rijk is. Afscheid van een vriend....

Op 11 en 12 september viert Mol '60 jaar bevrijding'. Ook hier wordt even stilgestaan bij de doden. Maar er is ook aandacht voor de overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Op zondag luistert een vol CC 't Getouw naar de verhalen van de oud-strijders. Op uitnodiging is de Radio Mol Ontbijtshow in een bevrijdingskleedje gestoken zodat alle verhalen meteen doorverteld worden aan het talrijke luisterpubliek, uiteraard in real-time, live dus.

Op donderdag 23 september schrijven we letterlijk 'dubbele' geschiedenis. Radio Mol gaat dankzij haar nieuwe soundprocessor, de beroemde Omnia FM processor, in stereo!

Op vrijdag 17 december toveren de Wicked Plastic Men café Que Pasa om in dé ambiancetempel van Mol en omstreken in een vijf uur durende live deejay-set. Ook de luisteraar thuis mag meegenieten van de wicked Corbiestraatsfeer.

< ga naar 2003 overzicht ga naar 2005 >