historiek 2005

 Het nieuwe jaar is nog maar amper begonnen of Radio Mol gaat alweer op stap, ditmaal om Fik Seymus en Manil Peeters uit te wuiven na meer dan 23 jaar trouwe radiodienst. De eerste wuiven we meteen ook letterlijk uit naar zijn nieuwe woonplaats: Nepal.

In een tot op heden vrij rustig radiojaar is er op dinsdag 28 juni opnieuw Pennenzakkenrock. Opnieuw is Radio Mol van de partij. Dit jaar zitten we echter een volledige dag live op het Provinciaal domein Zilvermeer. Vanaf 7 uur in de ochtend worden verkeersinfo, interviews met artiesten en PZR-medewerkers live de ether ingestuurd. Meer dan 30 graden op de thermometer buiten maar de Radio Mol-studio en de medewerkers geven geen krimp: de uitnodiging voor 2006 is al in the pocket!

Ook dit jaar zijn er weer de Kempen Stranddagen. Naast de klassieker op het Recreatiedomein Zilverstrand (31 juli) slaan we dit jaar voor het eerst onze tenten op in De Kaasboerin te Mol-Postel (7 augustus). Het worden opnieuw twee muzikale hoogdagen. Naast de talrijke bekende en minder bekende artiesten van eigen bodem laat ook dit jaar weer nieuw radiotalent van zich spreken.

Half oogst en meteen komen we aan de derde traditie van Radio Mol on tour. Naast Pennenzakkenrock en de stranddagen zakt Radio Mol al jaar en dag af naar de Keiheuvel voor de Internationale motorcross. Op maandag 15 augustus klaarde onze sportploeg opnieuw vakkundig de klus in het bijzijn van alle actuele motorcrosshelden.

Op 20 oktober was het makkelijk iedereen binnen te houden. Dank zij Elviskenner Peter Verbruggen had John Wilkinson (60) de namiddag vrij gehouden om zich in de studio van Radio Mol te laten interviewen. Voor wie de naam niets zegt: John was in de jaren ' 70 de vaste gitarist van Elvis Presley.

Na een drukke zomer is het ook een druk najaar bij Radio Mol. Zeker ook voor onze technische mensen. Om het uitzendbereik optimaal te benutten en om de luisteraar meer luistercomfort te bieden worden op 28 oktober, na 12 jaar trouwe dienst, de antennes van Radio Mol vervangen.

Na heel wat studiewerk en het aanvragen van de nodige offertes is uiteindelijk voor een nieuw concept van antenne gekozen. Omdat de firma Broadcastpartners tegenwoordig nummer 1 is in Europa, kregen zij de opdracht ons antennepark te vernieuwen. Radio Mol koos voor de circulaire polarisatie-antenne. Dit type heeft als voordeel dat het minder gevoelig is voor storing en ook de dekking door het signaal is veel stabieler. Hierdoor zal het Radio Mol-signaal nu optimaal te ontvangen zijn in ons verzorgingsgebied.

< ga naar 2004 overzicht ga naar 2006 >