historiek 2006

Een maand voor onze 25ste verjaardag gaat Radio Mol op stap.
De pre-verjaardagviering gaat door op zaterdag 18 maart in de Hangar 31 in Mol met een coole 80's party. Deejays van dienst zijn: Pump Up The Volume, Wicked Plastic Men en de enige echte deejay Bobby Ewing (Discobar Galaxie, Shameboy). Muziek: Foute 80's at 130bpm, Funky meets fat beats, Groovy guts versus sexy dance, Electro in the disco, Vintage themes, Madonna meets Michael Jackson. Voor de fuivers die er niet bij kunnen zijn - lege Corbiestraat maar wel Full House in Hanger 31! - wordt alles live uitgezonden via 105.2 FM en zijn er foto's!

Radio Mol bestaat op 18 april vijfentwintig jaar. Dit wordt gevierd met een live dubbele verjaardagsuitzending, van 's morgens tot 's avonds. Samen met o.m. Frank Galan wordt in de namiddag overgeschakeld naar de eveneens jarige Mode Lucienne in Dessel. Daarnaast worden in de loop van de dag ook vijfentwintig taarten weggegeven. De laatste taart is voor de collega-radiomakers van Studio Gompel.

Per 5 mei is er vanaf 9 uur 's ochtends opnieuw lokaal nieuws bij Radio Mol. Elke twee uur, telkens op de oneven uren wordt de lokale actualiteit belicht. Het laatste algemene nieuwsbulletin is nu om 23u ipv 22u. Het lokale nieuws is meestal iets korter dan het nationale nieuws.

Op zaterdag 13 mei wordt op het Zilvermeer de eerste Sus Luyten Memorial gereden. Deze memorial - genoemd naar wijlen wielerfanaat en één van 's Mols meest geliefde burgemeesters - is geschikt voor zowel de rasechte wielertoerist als voor het hele gezin. Een volksevenement in Mol: dit betekent dat Radio Mol er bij is. Van 's morgens 8u tot 's namiddags 16u zendt Radio Mol rechtstreeks vanuit een speciale studiotent uit. Het programma is doorspekt met reportages, interviews (o.m. met Eddy Merckx, met Herman Vanspringel en met andere wielerlegendes) en met aangepaste familiemuziek.

Het Zilvermeer blijft een favoriete uitvalsbasis voor Radio Mol. Tijdens Pennenzakkenrock op donderdag 29 juni bestaat de Radio Mol-studio vanaf 7 uur 's morgens uit fijn wit zand en heerlijk helder zilverwater. Interviews met artiesten, medewerkers of deelnemers volgen mekaar vlotjes op, uiteraard gekruid met heerlijk zonnige muziek. Dit jaar bestaat de Radio Mol-ploeg overigens uit meer dan 50% nieuwe gezichten... de verjonging gaat ook op locatie door!

motorcross op keiheuvel

Op dinsdag 15 augustus zijn er bij Radio Mol al jaren mensen die de mama's ontvluchten om naar de motorcross te gaan. Ook dit jaar zijn we er live bij op de Internationale motorcross van de Keiheuvel. Het afscheid van Joël Smets en tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts wordt dankzij onze sportdienst door beide motorcrossers persoonlijk aan de Kempen toegelicht.

Zo nu en dan worden bekendheden naar de studio gehaald en soms ook uit een totaal onverwachte hoek. Er zijn ook Mollenaren bekend om hun kennis aanvullend op hun 'look'. Op donderdag 17 augustus is in het cultuurprogramma Het Walhalla in deze sfeer Radio 1-beursberichtenman Pascal Paepen te gast: Belg, Londenaar en Mollenaar.

Op maandag 21 augustus halen we letterlijk en figuurlijk nog eens alles uit de kast. Naar aanleiding van de doortocht en aankomst van de Eneco tour organiseren we een vierenhalf uur durende live show van op het marktplein in Balen. Het zeer gesmaakte evenement met zijn talrijke artiesten bewijst dat Radio Mol het zonnetje in huis is.

Enkel na de aankondiging dat onze uitzending bijna gedaan is, gaan de hemelsluizen open boven de Kempen om niet meer dicht te gaan voor middernacht. Ze zijn dus allemaal droog gebleven: Adje Palen, Snazz, Mieke, Sevendays, Michael Lanzo, Jos Daems, Frans Verbeeck, Cliff Rilly, Stefan Aerts, Ludo Dierckxens, Wim Leys, Christoff, Lash en apotheose Voice Male.

Voor het eerst wordt er vanop de Molse Vrolijke Vrijdagen uitgezonden. Op 25 augustus geven we niet enkel de groepen Bushemi, M.A.S.H. maar ook de Corbie-DJ's een ruimer forum.

Ooit zeilde - of pootjebaadde - Radio Mol als een grote radio mee in de Vlottentocht van de Rotary Club Mol. Op zondag 3 september keren we terug voor rechtstreekse flitsen van dit evenement voor het goede doel.

Met een debat op donderdag 5 oktober speelt Radio Mol in op de actualiteit van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen en de daaropvolgende zondag presenteren ze een pareltje van een verkiezingsshow. De reporters in de partijhoofdkwartieren, mobiele telefonie en moderne communicatiemiddelen maken dat onze aanwezigheid in de RTV-studio's verwezen wordt naar het achterplan van de actualiteit. Radio Mol weet wat televisie nog moet brengen... zo snel is radio. Deze verkiezingsshow is de meest en snelst informerende uit de Radio Mol-geschiedenis. Tot middernacht is er om het half uur een update van verkiezingsnieuws met een bundeling van de meest in het oog springende feiten en cijfers. En ook dit jaar hebben we 'm voor de microfoon gehaald: de nieuwe burgemeester.

< ga naar 2005 overzicht ga naar 2007 >