historiek 2008

Het jaar 2008 is een recordjaar voor uitzendingen op verplaatsing. Technisch staat dankzij de ervaringen uit het verleden alles zo goed op punt, dat de studio verplaatsen een technische formaliteit geworden is.

Radio Mol is in 2008 in totaal 7 keer op verplaatsing geweest, zonder uiteraard de nog steeds veelbeluisterde rechtstreekse interventies vanop het lokale en regionale voetbalgebeuren in Sport op Zondag.

Op 13 april zendt dit programma zijn zoon wel erg ver uit. Wim Meeus gaat live van op de Ronde van Vlaanderen.

Een kleine maand later, op 10 mei, is er opnieuw de Sus Luyten Memorial. Voor de stranddag zullen we later op het jaar nog terugkeren naar het Provinciale Domein Zilvermeer.

Ook voor Pennenzakkenrock op donderdag 26 juni zitten we aan een zonovergoten strand. Duizenden kinderen, artiesten allerhande… én Radio Mol. Het aantal interviews en reportages is op zo’n dag eigenlijk niet te tellen. En ook dit jaar hebben we alles gezien én gehoord via Radio Mol. Dankzij digitale fotografie staan de foto’s van onze activiteiten al ’s anderendaags online.

De Zomerse Top 50 is aan zijn 2de editie toe. Dit jaar wordt de hitparade van de zomerzonnige hits wel live uitgezonden vanuit de Molse winkelstraten. Radio Mol bradeert de hits op de Molse braderij.

Vroeger de hoofddag, nu één van de… De Radio Mol Stranddag. Gastheer is opnieuw het Proviniciaal Domein Zilvermeer. Het is niet opnieuw zomaar een stranddag; dit jaar op de affiche Luc Steeno, Christoff en Lindsay, Tanja Dexters, Lisa del Bo, Barbara Dex, Marjan Berger en sfeerbrenger buiten categorie Belle Perez!

Ander zand is er op moederkesdag. De Keiheuvel wordt elk jaar op 15 augustus een echt crossersfestijn. Tussen de motoren door, hoor je het wie, wanneer en hoe van de motocross op 105.2 FM.

Dit jaar hebben we al kinderen, winkelen, fietsen en motorcross gehad. Als we dan eens gingen lopen? De Lotto Cross Cups, dé regelmatigheidswedstrijd van het veldlopen… u hoorde het live op de radio. We schrijven 9 november.

Keren we nog even terug naar het begin van het jaar. Iets om in de geschiedenisboeken te schrijven, want misschien blijkt binnen een paar jaar dat Radio Mol er als de kippen bij was om in het genre American Music de nieuwe superster te hebben geïnterviewd.

In Nashville Rock van 10 februari was de 16-jarige singer-songwriter Katie Armiger te gast. Katie combineert een gevarieerde muzikaliteit met sterke teksten en hard werk en gebruikt de moderne middelen als MySpace, Wikipedia en een eigen website om zichzelf voor te stellen. Iets waar we bij Radio Mol maar al te graag aan meededen.

Naast cultuur staan de interviews ook centraal in Het Walhalla. Over het culturele gehalte van Siegfried Bracke kan je discussiëren maar ook de Balense zangeres Shi was zo ondermeer te gast in 2008.

< ga naar 2007 overzicht ga naar 2009 >