historiek 2009

Als je net het Radio Mol-jaar 2008 hebt bekeken, dan is op verplaatsing gaan daar de rode draad.

Niemand had durven hopen dat 2009 op dat vlak nog meer en beter zou worden. Waren we in 2008 nog 7 keren ‘op den trot’, dit jaar zitten we aan 11: een record!

Op 4 januari zitten we met de vernieuwde Hitlist 100 - voor het eerst in verschillende duo-presetaties – nog lekker knus in de warme studio.

Half januari, de 17de om precies te zijn, wordt het nog warmer… pompende muziek in de Molse Corbiestraat, live te volgen via 105.2 FM: La Fête. Deze party-in-the-mix is meteen de start om de vrijdag- en zaterdagavondprogrammering in de bloemetjes te zetten. Vanaf nu heet het collectief aan mix-programma’s "Night Music"!

De Ontbijtshow is in 2009 terug op zondag 24 mei. Opnieuw staat een goed doel centraal en werkt Radio Mol graag mee met het Molse Comité van Kom Op Tegen Kanker. Naast een gezond ontbijt serveren we interviews en muzikale acts in de feestzaal van Basisschool 't Schrijvertje in de Guido Gezellestraat in Mol. Gasten zijn ondermeer TV-actrice Hilde Gijsbrechts, sportpersoonlijkheid Pieter Dries (rolstoelbasket, één ‘Voorbij de grens’), Miss Benelux Isabel Van Hoof, Katleen Ganzeman (inloophuis Turnhout), getuigenis van een kankerpatiënte, Paul Rotthier, burgemeester van de fitste gemeente van de provincie Antwerpen en Jonas Leemans, kleinkunstenaar. 

De mid-zomeractiviteiten worden in 2009 voor het eerst in een ‘zomeroffensief’ gestoken. Zoals de echte 3 musketiers bestaan ze uit 4 dagen liveradio.

Einde juni start de zomer pas echt op het grootste kinderfestival van Europa: Pennenzakkenrock. Nieuw dit jaar is dat Radio Mol niet alleen de vertrouwde reportages over de artiesten en de randanimatie verzorgt maar dat de luisteraar echt bijna kan voelen hoe het fesitval leeft. De mobiele studio is nl. voor de allereerste keer achter het hoofdpodium, bijna eronder zelfs, neergeplant. 

Een paar dagen later zitten de examens er voor iedereen op en kunnen de goede of slechte schoolresultaten worden weggedronken of weggekocht op de Molse Braderij; ook hier zijn we weer live van de partij. 

Zwem je liever de vakantie in? Ook daar kom je Radio Mol tegen, want bij de start van de Molse Braderij is er de 3de editie van de Zomerse Top 50. Deze installeert zich op 28 juni aan de randen van het Molse Openluchtzwembad Den Uyt.

Zondag 2 augustus is een regenachtige dag maar wel dé Stranddag bij Radio Mol. Opnieuw kunnen we Belle Perez strikken, en dat blijft een topper! Maar daarnaast ook nog andere artiesten zoals Bandit, Marjolein, Gene Thomas en vele anderen.

Goed 2 weken na de stranddag is er opnieuw de cross van de Keiheuvel. Het beproefde concept van op 15 augustus een studio op de Keiheuvel neer te planten behoeft geen krans.

Opnieuw 2 weken later zijn er bij Radio Mol weer een paar ‘schuppes’. Deze keer gaat Nashville Rock on Tour. Zij pakken het echter slimmer aan, op zondag 30 augustus gaan ze op café in Balen, naar Bluejeans Country met onder meer country en line dance music.

In 2009 doet Radio Mol nog eens iets wat al een tijdje geleden was. We stappen mee in een 1-artiest-project. Tieneridool Dean komt naar Mol op dinsdag 22 september, en voor de eerste keer treedt hij op met zijn eigen liveband!

In september begin ’t school’ en ook bij Liedbeth schieten ze wakker om te beginnen aan een reeks van vele praatgasten: Mathieu & Guillaume, Buurman, Noa – bijna K3 – Neal. Meteen doopt ze haar programma om in ‘Op de Sofa’.

Misschien dé praatgast van 2009 staat op naam van Het Walhalla: Toots Thielemans.

Wat doet een radio in een bioscoopcomplex? Weten we zelf ook niet zo goed, maar of Michael Jackson altijd wist waar hij mee bezig was, kan je ook als discussieonderwerp naar voren schuiven. De première van 'This is it' is hét ultieme eerbetoon aan Michael Jackson. Voor- of tegenstander, als échte muziekfan kunnen we niet voorbij aan wat Wacko Jacko voor generaties muzikaal heeft betekend. En daarom zit Radio Mol op woensdag 28 oktober in Utopolis Turnhout.

Einde oktober, eigenlijk in 2009 bij het ingaan van de herfst, het snakken naar de droge of sneeuwrijke winter en het heerlijk cocoonen in een comfortabele zetel hebben wij ons programmaschema onder de loep genomen. Vanaf 1 oktober luister je anders naar de radio.

In november hebben we opnieuw een nieuwigheid: Thomas on air – I love the 80’s. In aanloop naar de mega-party I love the 80’s op 7 november in de Ethias Arena in Hasselt worden er 4 weken aan een stuk vrijkaarten weggegeven. Radio Mol leeft! 

Zondag 27 december, de laatste zondag van 2009, als je in het voorbije jaar nog nooit gehoord had van Lady Gaga of Gossip, of als de naam Josje Huisman geen belletje bij je liet rinkelen, dan had je een tweede kans in de traditionele afsluiter van het Hitlistseizoen. En deed je mee aan de wedstrijd rond de grootste hit, dan had Radio Mol een unieke prijs in petto: een weekendje Ardennen!

Als we op het einde van 2009 terugkijken, dan zien we een fantastisch Radio Mol-jaar. Anderzijds had 2009 ook een donkere zijde. Op 1 april overleed dé radiotechnicus van het eerste moment, Robert Van Aeynrode. Robert was ook lid van de Raad van Bestuur sinds 1988.

2009 was ook het jaar van de technische pannes. Nog nooit in de geschiedenis van Radio Mol ging op 1 jaar tijd zoveel stuk.

< ga naar 2008 overzicht ga naar 2010 >