historiek 2011

2011 was een jaar lang feest voor Radio Mol, we vierden namelijk onze dertigste verjaardag. Bij al onze activiteiten werd die verjaardag extra in de verf gezet.

Op 18 april was lokale radio Mol exact dertig jaar actief. Van zeven uur ’s ochtends tot zes uur in de namiddag brachten we een speciale feestuitzending. We deelden onze eerste cadeau’s uit in krantenwinkel ’t Pleintje, waar onze vroege vogels post hadden gevat.

In 1981 begon het allemaal met een houten kastje, wat knopjes en een illegale antenne. Daarom keerde 105.2FM twee uur terug naar zijn roots. Letterlijk, want we schakelden over naar de woonkamer van voormalig voorzitter én bezieler Fons Zwinnen. Samen met Eric Sannen, Jan Vreys en Marc Cools werden herinneringen opgehaald. Als klap op de vuurpijl kwam Dana Winner ook even langs om de jongens van het eerste uur proficiat te wensen.

Op 14 mei 2011 werd het vernieuwde Marktplein van het Zilvermeer feestelijk geopend. Het plein werd volledig gerenoveerd en heeft nu een vast (overdekt) podium, waterpartijen en een mooi terras. En daar maakt Radio Mol graag gebruik van natuurlijk. We zorgden voor een spetterende live-show met animatie en heel wat artiesten. Lester & Abdou, Wim Leys en The Sunsets kwamen langs.

En dat was meteen een repetitie voor onze jaarlijkse stranddag, die in 2011 door ging op 31 juli. Het was even wennen voor de ploeg, maar de nieuwe infrastructuur bewees al snel zijn succes.

Nog eens feest op 14 oktober, die vrijdag vierde Stef Geeraerts de eerste verjaardag van showbizztime!

De feestelijkheden werden op 18 november afgesloten met een groot Radio Mol-reüniefeest. Iedereen die in de afgelopen dertig jaar meewerkte aan de lokale zender was welkom voor een gezellig samenzijn. Het werd een blij weerzien tussen (ex-)medewerkers met veel verhalen en foto’s.

< ga naar 2010 overzicht ga naar 2012 >