historiek 2012

2012 was het jaar van de vernieuwing.

Want radio maken, dat is ook af en toe de technische middelen vervangen. Op woensdag 3 oktober hebben we daarom onze uitzendantennes vervangen. Een huzarenwerk waarvoor we een kraanwagen lieten aanrukken. Sindsdien zenden we uit met twee nieuwe circulaire antennes.

Daarnaast stak onze jaarlijkse stranddag ook in een nieuw jasje. Voor het eerst werden de podiumactiviteiten en de radio-uitzending van elkaar losgekoppeld. Op de radio was niet integraal te horen wat er op het podium gebeurde, maar werd er een uitzending gemaakt vanuit de backstage. Interviews met artiesten die net van het podium komen, sfeerverslagen en regelmatig doorprikken naar het podium; boeiende en wisselende radio voor de luisteraars. Deze formule werd met applaus onthaald en daarom ook herhaald in 2013.

verkiezingen 2012

Het Radio Mol-hoogtepunt uit 2012: het lijsttrekkersdebat in schouwburg Rex.

Ook vernieuwing in het gemeentebestuur, want 2012 was het jaar van de lokale verkiezingen. Als lokale radiozender heeft Radio Mol hier volledig op ingezet met vier thema-uitzendingen. ‘Het lokale verhaal, live’ was gedurende enkele maanden onze slagzin.
Eerst en vooral organiseerden we het grote lijsttrekkersdebat, in samenwerking met Cultuurcentrum ’t Getouw. Het debat ging door in zaal Rex en kon (gratis) bijgewoond worden door de inwoners van Mol. Daarnaast werd alles live en integraal uitzonden op 105.2FM. Op 14 oktober brachten we vanaf 18u de verkiezingsshow; een ganse avond bracht Radio Mol het laatste verkiezingsnieuws, analyses, interviews en reacties.

Het was een druk, maar zeer radioactief jaar.

< ga naar 2011 overzicht ga naar 2013 >